Konference ŠSČR poměrně klidná, zvyšování příspěvků se nekonalo

Nečekaný návrh na zvýšení členských příspěvků ŠSČR na 200 pro výdělečně činné a 100Kč pro ostatní (kromě seniorů nad 70 let – 0Kč) zaslaný týden před Konferencí předsedou ŠSČR jako jeho osobní návrh (nikoliv návrh Výkonného výboru) zcela zastínil původní hlavní bod této schůze – volby nového vedení ŠSČR.
Řízením osudu se v první linii odpůrců tohoto kroku ocitli zástupci JmŠS, kteří si to také nejvíce schytali od navrhovatelů zvýšení. Nakonec byl návrh poměrně velkou většinou hlasů zamítnut.
Volby naopak probíhaly zcela hladce. Do vedení svazu kandidoval jediný tým vedený dosavadním předsedou Petrem Herejkem (na jeho soupisce byli i Miroslav Hurta a jako komisař mládeže a Petr Buchníček jako zástupce Sdružení korespondenčního šachu), do pětičlenné Revizní komise kandidovalo právě pět uchazečů. Všichni byli přesvědčivě zvoleni, volby netrvaly déle než půl hodiny.
Vzhledem k návratu některých delegátů až po půlnoci si podrobnosti z jednání zachycující věcnou i emotivní stránku jednání společně se stručným zhodnocením možného dopadu Konference na další vývoj šachového hnutí můžete přečíst dnes odpoledne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv a jeho autorem je David Ciprys. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.